Linkse activisten aangerand door “weerloze” Arabieren

By • on September 4, 2010

Zagen de Arabieren de linkse activisten in de regio voorheen nog slechts als “hun honden,” gaat het nu wel wat verder. Melanie Phillips schreef in The Spectator: “Een verhelderend bericht op het uitstekende blog Muqata werpt licht op wat de Westerse pro-Palestijnse oorlogsactivisten (alias “vredesactivisten”) ons niet willen vertellen – wat trouwens vaker voorkomt — van wat er gebeurt met vrouwen onder hen die uitrukken om de “weerloze” Arabieren te beschermen tegen de Israëlische “agressie”. Zowel de Palestijnse Autoriteit als de linkse activistenorganisaties hebben het onder de pet proberen te houden: Ze worden door die “weerloze” Arabieren aangerand.

Wat linkse organisatoren verzwijgen voor hun vrouwelijke “vredes”activisten

door JoeSettler

Als u wel eens een e-mail van radicaal-links onder ogen heeft gekregen waarin aankondigd wordt waar en wanneer [anti-Israël] demonstraties worden gehouden, zult u opgemerkt hebben dat ze hun vrouwelijke deelnemers vertellen (“vragen” volgens sommige organisatoren) om zich behoudend te kleden voor de protesten in Sheikh Jarrah, Bi’ilin en andere plaatsen. Geen tank-tops, geen korte broeken, enz.

Let op dat de passende kleding, met inbegrip van een broek die tot de enkels gaat en shirts die niet je borst laten zien, zeer op prijs gesteld wordt. Voor meer informatie, neem contact op met: …

Sommige linkse vrouwelijke demonstranten hebben zich geïrriteerd aan deze openlijk anti-feministische, seksistische houding en kledingvoorschriften van de organisatoren. Het is een geschilpunt aan het worden tussen de diverse linkse groepen en demonstranten die op gezette tijden tegen het bestaan van Israël op pad gaan, tegen de kolonisten, tegen het hek, of wat dan ook dat zij tot de kwestie van de dag bombarderen.

De vrouwelijke demonstranten is verteld dat de kledingvoorschriften er zijn wegens “culturele gevoeligheden”. De Arabieren komen uit een preutsere cultuur en de Arabische ouderlingen zijn bang dat de Arabische jeugd gecorrumpeerd zal worden … Helaas, wat de vrouwelijke demonstranten verteld wordt is een leugen. De ware reden is veel minder omfloerst.

In juli, publiceerde Ha’aretz het verhaal van een voormalige gevangene met de Arabische naam Alladin, die jonge vrouwelijke vredesactivisten die in een nabijgelegen dorp verbleven wist op te sporen.

De Palestijnse Autoriteit, evenals de leiders van de Palestijnse burgerprotesten in dorpen zoals Bil’in, Na’alim, Umm Salmuna, hebben geprobeerd om het volgende verhaal achter te houden, voor zowel het publiek als de media: Eén van de meer prominente activisten in Umm Salmuna — een dorp ten zuiden van Bethlehem dat lang verwikkeld is in ‘een strijd’ tegen het afscheidingshek langs de Westelijke Jordaanoever — wordt verdacht van een poging tot verkrachting van een Amerikaanse vredesactiviste die in het dorp verbleef als onderdeel van haar steun aan het lokale protest.

(…) Naar verluidt stemden de Europese en Amerikaanse vrouwelijke activisten erin toe om Aladdin bij hen (op de kamer) te laten blijven nadat hij hen had verteld dat hij bang was voor het Israelische leger vreesde die hem op de hielen zat, en voegde eraan toe dat hij nog geen week ervoor flink in elkaar geslagen was bij een IDF checkpoint.

Tijdens zijn verblijf bij de vrouwen probeerde Aladdin kennelijk een moslim-Amerikaanse te verkrachten, die door haar collega-activisten de bijnaam “Fegin” was gegeven. De vrouw wist weg te komen en beschuldige later de burgerprotest-man van de poging. Een dorpeling die de Amerikaanse na het incident had gezien zei dat ze in een staat van shock verkeerde. (…) Aladdin weigerde zich vervolgens te verontschuldigen voor het incident. Toen het nieuws de burgercommissie van het dorp bereikte, het bestuursorgaan van de burgerprotesten, zou die gezegd hebben dat het incident marginaal was en nominaal.

Uiteindelijk trok zij haar verhaal in om “het hogere doel geen kwaad te doen”. De druk die op haar werd uigeoefend om haar mond te houden kwam van de Palestijnse Autoriteit en de linkse protestorganisatoren:

Haaretz had vernomen dat de vertegenwoordigers van zowel de burgerprotestbeweging als de PA sindsdien druk hebben uitgeoefend op de Amerikaanse vredesactiviste om te voorkomen dat zij haar verhaal publiek zou maken.

Het verhaal zou hier kunnen eindigen, ware het niet dat er meer aan de hand is: blijkbaar zijn een behoorlijk aantal vrouwelijke manifestanten aangerand en seksueel misbruikt door de Arabieren waar ze juist voor protesteren.

…het geval Umm Salmuna is niet het enige. Activisten tegen het veiligheidshek weten van andere incidenten waarbij Palestijenen buitenlandse vredesactivisten hebben gemolesteerd en aangerand …

Eén aanranding vond kort geleden plaats in het dorp Bil’in. Nadat het leger daar traangas in moest zetten tegen een rellende menigte “vredes”activisten en Arabieren, zetten de demonstranten het op een lopen. Eén Arabier maakte gebruik van het rookgordijn (en de consternatie) om één van de meer ervaren vrouwelijke activisten aan te randen.

Het probleem werd kennelijk zo ernstig, dat sommige vrouwelijke demonstranten niet meer bij de protesten kwamen opdragen.

Wat hier aan de hand bleek te zijn, was dat toen het meisje haar vrienden belde om te vertellen dat ze op pad ging om voor de Arabieren te protesteren, Alladin inmiddels zijn vrienden in het dorp had gebeld om te vertellen dat hij wist waar ze ‘gemakkelijke’ vrouwen konden vinden. En ze kwamen allemaal opdagen met elk zeer verschillende verwachtingen, en kennelijk kregen Alladin en zijn vrienden waar ze voor gekomen waren.

Twee maanden geleden zijn enkele van deze radicale linkse organisaties in alle stilte begonnen met het geven van workshops. Deze workshops worden georganiseerd door de radicaal linkse Yvonne Deutch en Dorit Gorny. Het onderwerp?

“Hoe om te gaan met seksuele intimidatie tijdens directe acties tegen de bezetting”.

De workshop is voor vrouwelijke én transgender activisten (dit staat er echt). Het document is niet online beschikbaar, maar kan nog wel in Google cache gevonden worden.

Het vermelde doel van de workshop is hoe om te gaan met de seksuele aanvallen en intimidatie tegen activisten op de vrijdagse solidariteitsprotesten. U zult meteen opmerken dat deze workshop al in juni werd aangekondigd. Bijna 3 maanden geleden. Ze zijn zich dus al langere tijd bewust van dit probleem.

En alsof verkrachting en aanranding nog niet genoeg is, vertelde een Arabische vrouw uit Sheikh Jarrah dat de demonstranten moeten ophouden hun Gay Pride-vlaggen mee te nemen op demonstraties, omdat ze er homo’s nu eenmaal niet mogen, en zijzelf ze allemaal het liefst het land uit zou willen schoppen. Ik vermoed dat de demonstrant tegen wie ze dit zei een homo was.

Waar ooit de Arabieren alleen nog maar zeiden dat deze activisten hun honden waren, en de linksen (als ze het Arabisch zouden kunnen verstaan) geen probleem leken te hebben met die vernederende opmerkingen, gaat het nu wel wat verder.

Verkrachting en aanranding zijn ernstige zaken, maar deze linkse organisatoren zijn willens en wetens de grenzen aan het verruimen van wat het betekent om een gebruiksvoorwerp te zijn. En deze dwaze demonstranten die maar blijven komen opdagen om de “slachtoffers van de bezetting” te helpen, leren snel genoeg dat deze “slachtoffers” niet zozeer geïnteresseerd zijn in hun protest, maar eerder in persoonlijke bevrediging met gebruikmaking van die activisten.

Volgens de workshop-omschrijving, wijt dr. Yvonne het allemaal aan “de bezetting”, en de activisten die niet genoeg weten van grenzen van persoonlijke- of groepsverantwoordelijkheid.

Voor iemand die protesteert tegen een veiligheidshek dat is opgericht om te voorkomen dat Arabische zelfmoordterroristen onschuldige burgers vermoorden, zou ik zeggen dat deze betogers en organisatoren elk besef ontbreekt van welke grens dan ook.