Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/libertiesalliance.org/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Hassan II: “Een seculiere moslim is geen moslim” :: Liberties Alliance

Hassan II: “Een seculiere moslim is geen moslim”

By • on August 15, 2010

Het Franse blog Bivouac-ID — vergelijkbaar met het Duitse PI-News en een van de meest prominente Franse blogs op het gebied van de islam en de gevaren die het met zich meebrengt — heeft een video van koning Hassan II van Marokko gepubliceerd waarin hij kort uiteenzet waarom het een illusie is te denken dat er ooit een ‘seculiere’ islam kan zijn (soms ook wel een “Europese Islam” genoemd). Kortom: de islam is onverenigbaar met de Westerse seculiere rechtsstaten.

Sterker nog, Hassan II, koning van Marokko van 1961-1999, stelt dat een seculiere moslim simpelweg geen moslim is, want:

“Een moslim kan niet seculier zijn”

Transcript:

“Ik ben geen seculier staatshoofd, omdat vanaf het moment dat iemand moslim is, men [nu eenmaal] niet seculier kan zijn. In feite zijn geen van de staatshoofden en regeringsleiders in de islamitische wereld — ik zeg niet [alleen] de Arabische wereld — staatshoofden van seculiere naties. En als ze beweren dat ze seculier willen worden, zeg ik dat ze niet langer meer moslims zijn. Omdat de islamitische wet [sharia–vert.] ons op de huid geschreven is, of men het nu wil of niet, zowel wat betreft publiek recht als in termen van het privaatrecht.”

—————————
Met veel dank aan Bivouac-ID voor het transcript van de video.