Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/libertiesalliance.org/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Parijs verbiedt Straatborrel, niet Straatgebed :: Liberties Alliance

Parijs verbiedt Straatborrel, niet Straatgebed

By • on June 18, 2010

[Met update] Sinds enkele jaren worden straten in de wijk La Goutte d’Or — ook bekend als “Klein Afrika” wegens de vele legale en illegale moslimbewoners — vooral op vrijdags door fundamentalisten bezet gehouden. De godsdienstwaanzinnigen komen dan uit alle hoeken van de Parijse regio om er midden op het trottoir en soms midden op straat, over honderden meters als een bezettingsleger demonstratief hun cultus te praktiseren.

Hele straten worden daarbij met auto’s, dranghekken en borden met “verboden toegang” afgezet, waardoor de bewoners hun huis niet meer in of uit kunnen, de winkeliers geen zaken meer kunnen doen en de gewone burger in de dagelijkse gang belemmerd wordt. Ieder protest, of zelfs maar een simpele poging om het door deze moslim fundamentalisten bezette gebied te betreden, wordt beantwoord met beledigingen, bedreigingen en agressie.

In een [onbeantwoorde] brief aan de Franse President Nicolas Sarkozy schreven bezorgde buurtbewoners:

Sinds enige tijd durft niemand meer hiertegen in het geweer te komen, zo diep zit de angst die in onze wijk en in ons arrondissement heerst. Zijn wij niet langer meer een seculiere Republiek? Is het niet zo dat het bezetten van de openbare weg voor het houden van ongeautoriseerde erediensten een overtreding is van de openbare orde? Is het belemmeren van het vrije verkeer van burgers in de openbare ruimte met bedreigingen en andere middelen, normaal in onze stad? Waarom hebben wij niet langer het recht vrijelijk onze huizen in of uit te gaan? Waarom moeten wij in een klimaat van angst leven? (…) Nog afgezien van de wet uit 1905, die dit soort manifestaties verbiedt, kunnen wij niet begrijpen waarom de overheid zich zo aantoonbaar nalatig toont in het handhaven van de openbare orde: het lijkt alsof een bepaalde categorie burgers boven de wet verheven is.

Grote Straatborrel

Uit protest tegen deze invasie hebben bewoners samen met organisaties die de islamisering van Frankrijk bestrijden, een Grote Straatborrel georganisserd op vrijdag 18 juni, in Rue Myrha in de Parijse wijk die vernoemd is naar de wijngaarden die er ooit waren en een lichte witte wijn produceerden: “de gouden druppel”; La Goutte d’Or (18e Arrondissement).

De Cyrano schreef op Riposte Laique over de paniek die uitbrak toen dit initiatief eenmaal door de oude media opgepikt werd:

Wat een dag! De Grote Straatborrel domineerde alle media, en ons hoofdkantoor werd gebombardeerd … met telefoontjes van verschillende kranten. Meer dan zes maanden, week na week, heeft onze verslaggever Maxime Lépante met nieuwe reportages — die hij onder riskante omstandigheden maakte — onze lezers geïnformeerd over de straatgebeden van de moslims op vrijdagen in Parijs. Ook op internet heeft men grootschalig kennis genomen van de werkelijkheid in Rue Myrha, van de islamitische straatgebeden, maar ook over die in andere Franse steden… Wij hebben daar echter niets over gehoord van Caroline Fourest, noch van Mohamed Sifaoui, noch van anti-racistische organisaties die zich seculier noemen, noch van organisaties die zich anti-racistisch noemen, noch van de media … Totale radiostilte! … Maar nu een redacteur van Riposte Laïque een “Grote Straatborrel” aankondigde in Rue Myrha, dat vervolgens door Sylvie François op Facebook bekend werd gemaakt, schrok iedereen onmiddellijk en abrupt wakker en kwam subiet in actie … Tegen de Grote Straatborrel!

Volgens De Cyrano vond de lynchpartij door de gutmenschen die daarop volgde plaats in drie fasen:

Als eerste eiste SOS Racisme [een soort “Artkel 1″ –vert.] een verbod van de Straatborrel, met als argument dat het racistisch zou zijn. Luister naar het soort van racisme dat in dergelijke organisaties heerst, toen een luisteraar vroeg of een borrel met muntthee en halal-vlees dan misschien niet racistisch zou zijn …” [radiofragment]

In een reacie op een interviewer van Le Post, die vroeg “Op Facebook was één van de argumenten voor de borrel dat Rue Myrha en vele andere straten in de buurt bezet worden, en dan met name op vrijdag, door vastberaden tegenstanders van onze lokale wijnen en varkensvleesproducten,” reageerde een verontwaardigde directeur van SOS Racisme:

“Dit is een pure provocatie, met als doel om mensen die geen varkensvlees eten uit te sluiten … Dit is duidelijk racistisch… Wij eisen dat die borrel verboden wordt … De organisatoren gaan uit van dezelfde principes als de NGO “Solidariteit met de Fransen”, die in 2007 varkenssoep uitdeelde aan daklozen. Dat was een pure provocatie, om mensen die geen varkensvlees eten uit te sluiten. De Raad van State had het verboden op basis van discriminatie en de vrees dat het de openbare orde zou ondermijnen. Die “Grote Straatborrel” is vergelijkbaar met die soep-actie. In het licht van dit precedent hebben we daarom de Préfect gevraagd die Sraatborrel te verbieden.”

En op de vraag: “hebt u geprobeerd om contact op te nemen me de groep om dit met hen te bespreken?,” antwoordde de SOS Racisme directeur:

“Nee! Ga maar naar hun websites en zie hoe ze over SOS Racisme praten. Ze haten ons! Ze luisteren toch niet naar ons!”

Directeur SOS Racisme: “De borrel moet verboden worden, worstjes en pinard, dat is racistisch!” [illustratie: Riposte laïque]

‘Le Post’ benaderde daarop Sylvie Francois, één van de initiatiefnemers van de Straatborrel, voor een reactie. Zij wees alle beschuldigingen van racisme van de hand en liet weten dat het “een symbolische daad” is:

“Ze hebben de gedachte achter die borrel niet begrepen, dat zet zich niet af tegen de bewoners van de wijk noch is het islamofoob. De mensen willen gewoon laten zien dat ze het zat zijn, en willen hun Parijse identiteit benadrukken.”

Zeker, maar door het oproepen voor een borrel met “worstje & pinot”, sluit u automatisch de moslims uit, en daar zijn er veel van in Goutte d’Or.
“Maar ik ben het die zich uitgesloten voelt in deze buurt, waar ik al woon sinds ik kind was. Ik voel mij er vervreemd. De Parijse cultuur verdwijnt uit deze buurt.”

U accepteert het multiculturalisme niet?
“Als, áls inderdaad de Franse cultuur een recht van burgerschap is. Dus ja, deze borrel is een symbolische daad, maar het zal er heel rustig aan toe gaan, mensen zullen zich er niet bedrinken.”

SOS Racisme roept op tot een verbod van de Straatborrel, gebaseerd op de jurisprudentie van het ‘varkenssoep’ incident. Denk u dat de borrel doorgang kan vinden?
“Dat is in de handen van de préfectuur, dat is niet langer mijn verantwoordelijkheid. Maar we zullen doorgaan met onze positie te verdedigen.”

Het tweede schot voor de boeg volgens De Cyrano, kwam van Caroline Fourest, de auteur van Frère Tariq [en die beter zou moeten weten]:

Caroline Fourest gebruikte haar roem om afgelopen vrijdag op ‘France Culture’ de borrel aan de kaak stellen, en zei dat het een alliantie was tussen neo-nazis, anti-semieten en Riposte Laïque (ondanks dat de Straatborrel aangevallen was door “extreem rechts,” dat zich zeer vijandig uitlaat over Riposte Laïque). De duim wees naar beneden, de lynchpartij kon beginnen.

En het derde schot voor de boeg:

“Liberation wijdde een hele pagina aan het evenement, Métro besprak het ook: dat heet dan ‘media buzz’. Alle radio en televisieomroepen en onlinekranten wezen het evenement af, daarbij vaak de argumenten van Caroline Fourest herhalend dat de Grote Straatborrel voor net zulke ‘racististen’ zou zijn als de ‘Identitaires’ [naar ‘Bloc Identitaire’, een politieke beweging die bezorgd is over de groei van het antisemitisme en de islamisering, en zich afzet tegen het desintegrerende multiculturalisme; hun logo is een everzwijn –vert.], ondersteund door ultra-seculieren die hun ziel aan de duivel hebben verkocht.”

In een tv-show met Franz-Olivier Giesbert, zei Malika Sorel[1] dat de aanmerkingen die zij [over de straatborrel] hoort haar doen glimlachen. Ze legt uit waarom zij er niet voor ontvankelijk voor is: “Frankrijk sterft langzaam weg voor de ogen van haar kinderen. Deze laatsten, als ze het niet te hulp komen, zullen door het tribunaal van de geschiedenis veroordeeld worden wegens hun verzuim om in te grijpen. Daar zie ik niets grappigs in.”

Met de opkomst van de sluiers en boerka’s, en de steeds vaker te horen kreet “fuck Frankrijk en de Fransen”, zijn ultra-gewelddadige aanvallen tegen vrije mensen niet eens meer een meldenswaardige gebeurtenis, de aanslagen op de symbolen van de Republiek zijn gemeengoed geworden, en politie en brandweerlieden die uitrukken worden met stenen bekogeld zoniet met Kalashnikovs beschoten. Zo stonden supporters van het Algerijnse voetbalteam, waarschijnlijk als troost voor de nederlaag van hun ploeg tijdens de eerste wedstrijd, zichzelf toe de Franse vlag die voor de deur van het gemeentehuis van Villeneuve-Saint-George hing, te verbranden en daarna te vervangen — met instemming van de burgemeester — door de Algerijnse vlag.

Parijs verbiedt de Straatborrel, niet het straatbidden

Uiteindelijk verbood de Préfectuur — die jarenlang de moslimlegers hun gang had laten gaan en wél fout geparkeerde auto’s op de bon liet slingeren, maar verder een oogje dichkneep — niet het leger gelovigen dat iedere vrijdag de straten in de wijk inneemt, maar de Straatborrel van de locale Parijzenaars. De organisatie ging daarop over op Plan B:

Communiqué van de organisatoren van de Grote Straatborrel in La Goutte d’Or

door Bivouac-ID, 17 juni 2010

De préfect van de politie ontzegt de Parijzenaars het recht om de zeventigste verjaardag van vrijdag 6 juni 1940 te gedenken in de wijk La Goutte d’Or, waar in alle eenvoud en bescheidenheid typische producten van ons land geserveerd zouden worden.

Dit besluit is woensdag namiddag officieel bekendgemaakt — vierentwintig uur na de bekendmaking via de pers(!) — en het belet ons de borrel te organiseren, omdat de rechtbank tot vrijdag namiddag nodig heeft om te beslissen over het kort geding dat wij tegen dit besluit hebben aangespannen.

Om die reden hebben we de borrel afgezegd die op vrijdag 18 juni om zeven uur in de wijk La Goutte d’Or gehouden zou worden, en gaan over naar plan B, waardoor iedereen kenbaar kan maken, met de grootste kalmte en in volledige naleving van de wetten van Republiek, tegen deze bestuurlijke beslissing in opstand te komen en de bereidheid te tonen verzet te bieden tegen de islamisering van Frankrijk.

Wij nodigen iedereen uit zich bij ons te voegen op vrijdag 18 juni, om 19:00 uur, op de Place de l’Etoile / hoek Champs-Elysées. Het is daar dat op 11 november 1940, ondanks de bekendmaking van de préfect van de politie toen dat “er geen openbare demonstratie” gehouden mocht worden, dat tweeduizend leerlingen en studenten toch de moed hadden om samen te komen voor een protest tegen de bezetter.

We zullen een persconferentie geven om:
• de redenen voor de weigering door de préfect te belichten;
• eraan te herinneren dat een openbare ruimte in Frankrijk kennelijk wordt beheerst door religieuze wetten;
• om toekomstige acties aan te kondigen.

Zoals voor iedere borrel geldt, zal er geen politieke manifestatie of blijk van politeke overuiging worden toegelaten. Wij accepteren alleen Franse vlaggen, zonder toevoegingen. Er zullen ook alleen Franse patriottische liederen worden gezongen. Wij serveren op de manifestatie alleen worstjes en druivensap, dus geen sterke drank.

Wij roepen alle organisaties op die zich aan willen sluten bij de Straatborrel van La Goutte d’Or om deze oproep door te geven, en ons van hun steun op de hoogte te stellen. Een eerste lijst zal donderdag gepubliceerd worden [zie o.a. hier en hier].

Riposte laïque
Bloc identitaire
Résistance Républicaine
Jeunes pour la France
Union gaulliste
Bivouac-ID

————————

Als er meer nieuws is over de manifestatie vrijdagmiddag, zal dit hier worden toegevoegd in een update.

1. Malika Sorel is de auteur van “De Integratiepuzzel” en lid van de Hoge Raad voor Integratie van Frankrijk. Zij verdedigde de uitkomst van het Zwitserse Minaretten-referendum, en schreef: “Ook in Zwitserland is de ‘elite’, net als in de rest van Europa, volkomen losgezongen van hun bevolking.”

————————

Update vrijdag 18 juni:

De manifestatie op 18 juni tegen de islamisering van Frankrijk en het verbod van de Grote Straatborrel, dat nabij de Arc de Triomphe plaatsvond — zowat voor de deur van de ambassade van de Sharia-staat Qatar — werd massaal bezocht. Hieronder een video en een paar foto’s. Zie voor meer foto’s en video’s op Bivouac-ID.

Foto boven: Fransman zwaait met racistisch worstje


————————

Comments

By Marcel on June 20th, 2010 at 02:36

I zei het al een paar jaar terug, maar iedereen lachtte erom, maar de Eerste Europese burgeroorlog komt eraan en daarna gooien we de Islam voor de 4de keer Europa uit.

De multikulti’s willen het niet zien, maar we staan op de rand van de afgrond, goede mensen willen al heel lang een stap terug doen, maar links en de politiek–correcten (de verraders van het menselijk ras!) willen zo graag de sprong in de afgrond doen. Ik hoop dat er geen regering komt, zeker geen Paars+. PVDA is een ramp voor Nederland en zijn normen en waarden.

Helaas hadden we er 30 jaar geleden heel makkelijk en met heel weinig middelen en pijn er iets aan kunnen doen (Dhr. Jan-maat had gelijk), maar dat is niet gebeurt en dus moeten we nu vertrouwen op Geert Wilders en zijn paardemiddelen om Nederland te redden! Zwakke heelmeesters maken stinken wonden…..

By Jorden on June 20th, 2010 at 04:04

Het is overduidelijk welke kant het opgaat in Europa.
Om dit te stoppen is er een politieke aardverschuiving nodig, wellicht moet ieder land een ministerie van eigen cultuur en tegen islamisering nemen.
Het lijkt me een prima punt voor Geert Wilders om binnen te slepen als hij gedoogsteun geeft aan een kabinet van CDA en VVD.
Toegeven aan de multicultuur en de islam vrij spel geven is niets minder dan landverraad!

http://www.youtube.com/watch?v=CQELHJx8Vf0&feature=player_embedded

By john nama sala on June 20th, 2010 at 12:06

er is genoeg gepraat over en met de moslim kliek,en ja ik scheer ze allemaal over een kam enerzijds de provocerende en agresieve criminele groep,en anderzijds de zwijgende groep. ik en vele miljoenen zijn het spuuch zat en zijn niet van plan ons onder de voet te laten lopen door dit zooitje ongeregeld en zullen onze huid duur verkopen.dankzij linkse politieke onbenulligheid zitten we nu opgescheept met voor het grootste deel analfabete godsdienst waanzinnige.religie van de vrede me reet ,homo haat joden haat ongelovige haat en hun leider was een pedofiel.

By john nama sala on June 20th, 2010 at 12:09

ER Is genoeg over gepraat en ontmoet de Moslimse Kliek, en ja IK Scheer Ze Allemaal over EEN kam enerzijds de provocerende en agresieve criminele groep, en anderzijds de zwijgende groep. IK nl Vele Miljoenen zijn spuuch Het zat en zijn niet van plan ons Onder de voet te laten Lopen zooitje ongeregeld DIT deur en zullen our Huid Duur verkopen.dankzij Linkse Politieke onbenulligheid zitten we nu opgescheept voldaan VOOR Het Grootste Deel analfabete Godsdienst waanzinnige.religie van de Vrede Me Reet, homo haat joden haat en haat ongelovige Hun leider was EEN pedofiel.

By john nama sala on June 20th, 2010 at 12:13

ER Is genoeg over gepraat en Ontmoet de Moslimse Kliek, en ja IK Scheer Ze Allemaal over EEN kam enerzijds de provocerende en agresieve criminele groep, en anderzijds de zwijgende groep. IK nl Vele Miljoenen zijn spuuch Het zat en zijn niet van plan ons Onder de voet te laten zooitje ongeregeld Lopen DIT deur en zullen onze Huid Duur verkopen.dankzij Linkse Politieke onbenulligheid zitten we nu opgescheept Voldaan VOOR Het Grootste Deel analfabete Godsdienst waanzinnige.religie van de Vrede Me Reet, homo haat joden haat en haat ongelovige Hun leider was EEN pedofiel.

By john nama sala on June 20th, 2010 at 12:14

ER Is genoeg over gepraat en Ontmoet de Moslimse Kliek, en ja IK Scheer Ze Allemaal over EEN kam enerzijds de provocerende en agresieve criminele groep, en anderzijds de zwijgende groep. IK nl Vele Miljoenen zijn spuuch Het zat en zijn niet van plan ons Onder de voet te laten zooitje ongeregeld Lopen DIT deur en zullen our Huid Duur verkopen.dankzij Linkse Politieke onbenulligheid zitten we nu opgescheept Voldaan VOOR Het Grootste Deel analfabete Godsdienst waanzinnige.religie van de Vrede Me Reet, homo haat joden haat en haat ongelovige Hun leider was EEN pedofiel.

By Freedom Fighter against dishonesty on June 20th, 2010 at 16:33

Viva La France

Viva La Republique

La Liberation est demarre en Pays-Bas

Geert Wilders et son Parti pour La Liberte ont gagne l’election.

Fait la meme en France, en Belgique, en Danmark, en Allemagne, en Royaume Uni en tous Europe

VIVA LA FRANCE

By Veronique on June 21st, 2010 at 16:43

De islam is het grootste gevaar na WO II. Het is een agressieve gewelddadige ACHTERLIJKE politieke IDEOLOGIE (geen godsdienst), die streeft naar wereldoverheersing onder het kalifaat. Nu niet met het ZWAARD maar door massa-emigratie naar Europa. DIT MOET GESTOPT WORDEN! Turkije (met zijn grote vriend uit Iran) is ook al bezig door “haatboten” naar Israel te sturen met als dekmantel hulpgoederen. Onze LINKSE regeringspartijen zijn DOOF en BLIND.
Geert Wilders heeft voor 100 % gelijk en hijn wordt hier als partij buitengesloten doot de LINKSE kliek.
We moeten allemaal in opstand komen en allemaal op de PVV stemmen.