Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/libertiesalliance.org/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Documentaire Ben Kok: “Islam en Waarheid” (met transcript) :: Liberties Alliance

Documentaire Ben Kok: “Islam en Waarheid” (met transcript)

By • on June 3, 2010

De Nederlandse regenten overschatten zichzelf waar het de islam aangaat. Ze denken ‘er is geen beweging die wij niet kunnen integreren en kunnen inpakken en mee laten doen’. Daar vergissen ze zich in.

Dit citaat van Arabist prof.dr. Hans Jansen is uit de documentaire “Islam en Waarheid” die door (joods-christelijk pastor) Ben Kok wordt uitgebracht. In de 60 minuten durende reportage over de islamisering van Nederland en Belgie, komen zowel deskundigen als ex-moslims, voorstanders en tegenstanders van islamiserig aan het woord.

Onder de geïnterviewden onder andere deskundigen als Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian, maar ook bijvoorbeeld sjeik Fawaz Jneid van de As Soenna moskee te Den Haag. Verder zijn er interviews met politici, waaronder de fractieleider van de SGP, Kees van der Staaij. De Arabist prof.dr. Hans Jansen geeft commentaar in de documentaire en er zijn enkele sprekers te horen van de islamcongressen van de FION (Federatie Islamitische Organisaties) en de Dar-al Ilm, waaronder dr. Fadel Soliman uit Egypte en prof. Saleh Soltan uit Bahrein.

Van de documentaire “Islam en Waarheid”, die kan worden besteld via tora-yeshua.nl, is nu een trailer uitgebracht (onder de video is transcript van deze trailer te lezen):

Transcript trailer “Islam en Waarheid”

Koran aanraken met vuile handen… 25 jaar gevangenis…
(Rechtbank Kasur District, Punjab, Pakistan)

Arabist Hans Jansen:

Ik kan het niet over het hart verkrijgen om het wie dan ook persoonlijk kwalijk te nemen. Mensen leven zó op van gebruik van geweld en totalitaire systemen… en dwang. Dat vinden ze zó mooi en zo lekker, dat zit kennelijk in de genen. Ik kan het ook niet helpen, men moet toch een beetje mededogen hebben voor mensen die zó van de onvrijheid houden, dat willen verspreiden. Dat is een menselijke behoefte… Niet te snel veroordelen…

De Westerse kapitalistische liberale, democratische, enz., leefwijze, roept natuurlijk enórme rancune en haat op. Het communisme heeft geprobeerd er een eind aan te maken, het nazisme heeft geprobeerd er een eind aan te maken, en nu is het de beurt aan de islam om eens proberen daar een eind aan te maken.

Ik denk dat linkse politici, en moslim-politici, onmiddellijk in elkaar die haat jegens het Westen herkennen. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook aan de vooravond van de machtsgreep van Khomeini. Dat links en dan de beweging van Khomeini, waren het vrij roerend eens. Daarna heeft Khomeini natuurlijk links uitgeroeid en geëxtermineerd met een effectiviteit die ongekend was. Maar in principe zij ze begonnen als bondgenoten. Nou ja, dat is ontzettend gevaarlijk, ook voor links in Europa, om te denken dat de islam zou helpen de boel hier op de schop te nemen.

De Nederlandse regenten overschatten zichzelf waar het de islam aangaat. Ze denken ‘er is geen beweging die wij niet kunnen integreren en kunnen inpakken en mee laten doen’. Daar vergissen ze zich in.

Utrecht 25 Januari: Jaarlijks komt de koningin naar de bijeenkomst “In Vrijheid Verbonden”[1]… Om de islam te paaien… Wij mogen er niet in…

Afshin Elian:

Ach ja, goede vriend, dat is gewoon carnaval op zijn best. Dat kun je toch niet serieus nemen. Ik bedoel, als je zo’n verklaring naar Iran brengt, of naar Saudi Arabië, worden in de eerste plaats terecht de moslims boos, ‘t is een belediging van de Koran… om de islam gelijk te stellen aan de dhimmies, christenen, joden en buddha.

Ayaan Hirsi Ali:

Ik ben aanwezig geweest bij gesprekken tussen mensen van verschillende geloven hier in Nederland, en wat in die dialogen gebeurde is dat mensen gevoelige onderwerpen mijdden. Dat is geen dialoog, dat is gewoon het gezellig hebben, en tijd verspillen.

Maar als een dialoog gaat over: is het mogelijk om het waardenstelsel van de islam en die van Nederland met elkaar te verenigen, en dan heb ik het niet over de godsdienstige kant, ik heb het niet over het bidden en vasten en dat soort dingen, ik heb het over de politieke kant wat bij het concept Jihad centraal staat, of de sociale, dat is de verhouding man-vrouw, de verhoudingen binnen het gezin, hoe behandel je homosexuele mensen, ongelovigen en dat soort dingen.

Die twee waardestelsels sluiten elkaar uit, en daar wordt niet over gepraat. Al dertig jaar niet.

Vraag van Ben Kok aan een moslim: “Hoe denkt men in deze moskee over de niet-moslims. Want ik lees bijvoorbeeld in sura 9, dat je niet-moslims moet vervolgen, moet dood maken en dat soort dingen, het staat in de Koran. Wat denken jullie daarvan?”

Ja maar, dat is alleen maar voor die moslims, niet voor… in deze sura daar staat niet dat we jullie… dat wij iemand moeten doodmaken of zoiets. In de Koran, daar staat niks [daarover]. Waarom pakken jullie slechte dingen van de Koran?

Kees van der Staaij (fractieleider SGP):

Vanuit mijn christelijke geloof zie ik mensen als gelijkwaardig, heb ik ook de overtuiging dat je alle mensen lief moet hebben, dat je zelfs je vijanden lief moet hebben. Dat doortrekt de houding tegenover mensen, welke opvattingen ze ook hebben.

Maar tegelijkertijd vind ik wel dat je inhoudelijk duidelijk moet zijn, helder moet zijn, en van daaruit kan ik niet positief zijn over de islam, integendeel. Er zijn heel veel donkere kanten aan de islam waar ik mij ernstig zorgen over maak.

“Bijbel: heb je naaste lief als jezelf!”

————————

Terecht stelt het persbericht dat het “Geen politiek correcte ‘thee-drink-film’ is of ‘voor struisvogels’. Uit de trailer blijkt nu al dat het een schitterend geproduceerde evenwichtige en boeiende documentaire zal zijn, alleszins waardig om t.z.t. uitgezonden te worden. Merkwaardig is dat kennelijk geen van de omroepen het aandurft dit te doen, ondanks dat het hen is aangeboden. Dit kan onmogelijk vanwege de kwaliteit zijn, die met deze trailer boven alle twijfel verheven is, en dus alleen maar wegens een mix van laffe dhimmitude en politieke voorkeur.

Maar het zijn niet alleen de laffe omroepen, ook politici van de PvdA, CU en CDA waren — in tegenstellig tot een oprechte christelijke politicus als Kees van der Staaij — te bang om geïnterviewd te worden over dit onderwerp.

Van de PvdA is dat begrijpelijk: die partij heeft in enkele decennia een nieuw electoraat helpen vestigen in Nederland omdat het oude deserteerde toen hen de schellen van de ogen viel (inclusief de voormalige Minister President Willem Drees en oud burgemeester van Rotterdam Gerard van Walsum), en nu de multiculturele vruchten geplukt moeten worden (althans, de zoete zetels: de zure appels zijn voor de samenleving) willen ze blijkbaar geen enkel risico lopen de macht te verliezen.

Van de andere twee, de Christen Unie en het Christen Democratisch Appèl is het echter onbegrijpelijk, juist omdat het een onderwerp is dat christenen, joden (evenals andere niet-moslim gelovigen en kaffirs) rechtstreeks raakt.

Maar het kan nog bonter

Het ANP heeft geweigerd het persbericht door te sturen: “Ons persbericht met aankondiging van de film ‘Islam en Waarheid’ zou om 9 uur volgens bevestigde afspraken met ANP, verstuurd worden, maar is geblokkeerd omdat het woord ‘islam’ er in voorkomt. (…) Het betreft hier bovendien een contractuele afspraak, met betaling voor het versturen, en is het dus geen vrijblijvend persbericht.”

Volgens het kennelijk “gelijkgeschakelde” ANP, wordt het persbericht niet doorgestuurd omdat in het bericht gemeld wordt dat PvdA, CDA en CU weigerden aan de film mee te werken en ook omdat geen enkele omroep de film wilde uitzenden.

—————————

Voor de volledige documentaire “Islam en Waarheid” (DVD in HD kwaliteit), zie op http://torayeshua.nl/

—————————

1.Op de conferentie “In vrijheid verbonden”, 25 januari 2010 te Utrecht, verklaarden vertegenwoordigers van zes religies, waaronder de islam: “Wij delen met elkaar, vanuit de bronnen van ons geloof en vanuit de idealen van de humaniteit, de overtuiging van de unieke waardigheid van de menselijke persoon, de integriteit, de onschendbaarheid en de beschermwaardigheid van alle mensen, het belang van de bevordering van gelijke bestaansmogelijkheden en de gelijkwaardigheid van alle mensen.”